The Languages of Sweden i fokus för Tour de CLARIN

Du är här

Hem / The Languages of Sweden i fokus för Tour de CLARIN

Swe-Clarins kunskapscentra The Languages of Sweden erbjuder information och rådgivning om användningen av digitala material och verktyg med fokus på svenska språket, liksom minoritetsspråk i Sverige, teckenspråk, dialekter och andra aspekter av landets språkliga kulturarv. K-centrat arbetar även med att göra materialet i arkiven hos Institutet för språk och folkminnen (ISOF) tillgängligt för forskning.

The Languages of Sweden är nu i fokus för Tour de CLARIN, som ger en övergripande beskrivning av kunskapscentrat, vars nav är Språkrådet i Stockholm som samarbetar med andra avdelningar av ISOF i Uppsala och Göteborg. Bland annat lyfts projektet Tilltal fram – ett tvärvetenskapligt samarbete med CLARIN Knowledge centre of Speech Analysis at KTH, som undersöker hur tal- och språkteknologi kan göra talinspelningar mer användbara för forskning. Klicka här för att läsa Tour de CLARIN:s presentation av The Languages of Sweden.

Tour de CLARIN:s presentation av The Languages of Sweden rymmer också en intervju med etnologen och folkloristen Susanne Nylund Skog, som samarbetar med kunskapscentrat i projektet Tilltal. Klicka här för att läsa intervun med Nylund Skog.

Tour de CLARIN är ett initiativ som sätter ljuset på framstående nationella forskningsaktiviteter inom ramen för CLARIN.