Workshop om metadata

Du är här

Hem / Workshop om metadata
2018-12-03 10:00
Ej definierad

Tid: 10.00–17.00

Plats: Språkrådet, Vita huset (intill Danviksbron). Adress: Alsnögatan 7 (7 tr), 116 41 Stockholm, Karta.länk till annan webbplats

Förberedelser
Välj ut en eller två resurser att beskriva (om ni tar med två så ska de vara av olika sort). Förbered genom att skriva ned:
– hur den ska användas
– vem som är rättighetsinnehavare
– vem som är kontaktperson (för frågor)
– hur man kan få tag i den (genom nedladdning, i så fall varifrån; genom att kontakta någon)
– vilken licens som gäller för att man ska få använda den

Beroende på hur resursen ser ut så kan det vara lämpligt att ta med den till workshoppen eller bara se till att den finns tillgänglig för er online. På något sätt bör ni kunna ha tillgång till den under dagen. (Om ni redan har lagt in resurser i systemet, eller det tidigare systemet, så kan ni få möjlighet att komplettera dessa.)

Det vore också bra om ni som är anställda på universitet kunde surfa till snd.gu.se, klicka på ”Logga in” och testa att logga in med ert universitetslogin. Om det fungerar behöver ni inte göra något mer. Om ni inte lyckas logga in, hör av er till Pablo på pablo.millet@snd.gu.se.

Ni som inte har universitetslogin kommer att behöva skapa ett konto på snd.gu.se, men det kan vi ta tillsammans på måndag.

Anledningen till att vi vill att alla testar detta i förväg är att olika universitet skickar olika mycket information till inloggningstjänsten, så att det kan hända att något av era universitet inte skickar information som är nödvändig för att ni ska kunna logga in.

Kontaktperson: Stefan Ekman